Autó, motor, gumi és karosszéria szerviz

Autó és motor szerviz

Gépjármű-átvizsgálás, gumiabroncs-átvizsgálás. Műszeres: fékhatásmérés, lengéscsillapító-vizsgálat, fényszóróállítás.

Teljes körű műszaki vizsga felkészítés,  ügyintézés!

Időszakos szervizek, karbantartás:

A motorolajat a legtöbb autó típusnál 15 ezer (esetenként 30 ezer) kilométer megtételét követően, de legkésőbb egy év eltelte után le kell cserélni. A legutóbbi olajcsere időpontját és az akkori kilométeróra állását gépkocsid szervizkönyve tartalmazza. Amennyiben a legutóbbi olajcsere időpontja nem ismert, mihamarabb keresd fel szervizünket, mert az elhasználódott motorolaj komoly károkat okozhat a jármű motorjában.

Autóvillamosság :
 • Indítómotor bevizsgálás, javítás, felújítás
 • Generátor bemérés és javítás, felújítás
 • Világítás javítás
 • Elektromos ablak javítás
 • Elektromos zár javítás
 • Általános autóvillamossági hiba keresés és javítás
 • Telefon kihangosítók beszerelése
 • Akkumulátorok forgalmazása, cseréje, bevizsgálása

 

Autódiagnosztika:

Cégünk több diagnosztikai műszerrel rendelkezik.(BOSCH, WÜRTH,,CARMAN SCAN, DEC, TEXA,BRAIN BEE,AUTOBOSS,stb) Ennek előnye,hogy szinte az összes autómárka összes típusát tudjuk diagnosztizálni! Rendelkezünk az összes régebbi autó specifikus diagnosztikai csatlakozójával.Pl BMW,Fiat,Mercedes,Renault.Nissan, Mazda, Kia, Daewoo, Chrysler, stb valamint a napjainkban elterjedt szabvány OBD csatlakozóval ellátott autók teljes kőrű diagnosztikáját el tudjuk végezni.

Fényszóró beállítás:

Szervízünk a legkorszerűbb fényszóró állító berendezéssel van felszerelve.

Minden fajta fényforráshoz: izzószálas, halogén, xenon és LED típusokhoz.
Minden típusú járműhöz: személyautókhoz, motorkerékpárokhoz, teherautókhoz és haszonjárművekhez
Minden fajta fényszóróhoz: főfényszórókhoz, ködfényszórókhoz, más egyéb fényszórókhoz
Digitális kiértékelés (digitális képfeldolgozás)

Futómű beállítás:

Ha szeretnéd beállíttatni a futóművet, akkor nálunk erre kiváló lehetőség kínálkozik szervizünkben:

 • három dimenziós  futómű beállító készülék
 • optimális útfekvés
 • helyes viselkedés fékezésnél (nem húz oldalra)
 • optimális nyomtávtartás egyenetlen útburkolatokon is
 • biztonságos kanyarvétel (jobb kanyarfekvés)
 • pontos egyenesben tartás
 • az abroncsok idő előtti kopásának kiküszöbölése

A futómű a gépjárművek biztonsága szempontjából igen lényeges szerkezeti elemekből áll, ezért kialakításuknál a közlekedésbiztonság meghatározó szerepet tölt be. A gépjármű rendeltetésszerű használata közben a futóműnek biztosítania kell a gépjármű és az úttest között a folyamatos kapcsolatot. A futóművek szerkezeti elemei közé soroljuk a gépjárművek haladásával, különböző irányba való mozgatásával kapcsolatos elemeit; a rugózását, lengéscsillapítását és stabilitását biztosító szerkezeti elemeket, valamint a kerékmeghajtások szerkezetét is. A kerékfelfüggesztés összeköti a kerekeket az alvázzal illetve az önhordó felépítménnyel. Átviszi egyrészt a jármű súlyát és a tömegerőket a kerekekre, másrészt a kerekek fékezési, meghajtó és oldalvezetési erőit a felépítményre. A futómű beállításának optimális értékeit a gyárak minden kocsitípushoz pontosan megadják. Ezen előírások elhanyagolása, rossz beállítása rendellenes gumikopáshoz, a futómű idő előtti rongálódásához vezethet. A futómű beállításának minősége nagymértékben befolyásolja a jármű menetviszonyait.

Gumiszerviz

Autód szezonális átgumizását (téli-nyári csere), centrírozását, sérült abroncsainak javítását vagy ellenőrzését elvégezzük a hét bármely napján, éjjel-nappal, akár ünnepnapokon is.

Évtizedes múlttal rendelkező szerelő műhelyünkben megvan minden olyan felszerelés és szaktudás, ami a korszerű gumizáshoz, javításhoz és centrírozáshoz kell. Szinte minden járművet vállalni tudunk a motorkerékpároktól a személyautókon át a kamionokig.

Gumicsere esetén új gumit is választhatsz nálunk. Minden típust be tudunk szerezni közeli raktárunkból. A választáshoz természetesen minden szakmai segítséget megadunk.

A gumizáskor teljes körű szolgáltatást nyújtunk. Elvégezzük például a centrírozást is, ami a kerék megfelelő súlyelosztásához szükséges. Ez biztosítja a gumik egyenletes kopását, és a rázkódásmentes működést magas fordulatszámon is. A gyakorlatban a centrírozás úgy néz ki, hogy egy monitoron figyeljük az aktuális súlyelosztás, és annak megfelelően a felnire kis súlyokat helyezünk el úgy, hogy a súlypont a centrumba, vagyis középre kerüljön.

Gyakran igénybe vett szolgáltatásunk a defektes gumi javítás. A defekt mindig váratlanul éri az embert, még akkor is, ha nem durrdefektről van szó, hanem csak azt vesszük észre, hogy leszállt az egyik gumi. Ezt okozhatja padkázás vagy szúró tárgy okozta sérülés. A szúrós tárgy általában benne is marad a lyukban, így sokszor csak egészen lassan ereszt le az abroncs. Defekt esetén a gumiabroncs legtöbbször megmenthető, és tovább használható biztonságosan a normál élettartama végéig. Vannak azonban olyan esetek is, amikor nem lehet megmenteni a sérült abroncsot, és csak a csere marad.

Kapcsolat

(+36) 30 335 4415

Szerviz

8105 Pétfürdő
Ady Endre utca 6.

Üzenet küldése