féktárcsa, fékdob, lendkerék szabályozás

Féktárcsa- Fékdob szabályozás

A megfelelő fékhatás a biztonságos közlekedés alapfeltétele!
A féktárcsa, szakszerű szerelés esetén karbantartás nélkül, cserétől cseréig problémamentesen használható. Minden autótípusnál meghatározzák a gyártók a minimális féktárcsa vastagságot,fékdob átmérőt. Egy átlagos féktárcsa kopása max. 2 mm, de egyes típusoknál 3 mm is lehet.

A fékdob élettartama 10-20.000 km karbantartás mellett általában 100-150.000 kilométer. Ennek megtétele után viszont kompletten cserélni kell.
Egy méret alá szabályozott fékdob a fékpadi mérésnél sem megfelelő, mivel nagyon nagy lesz az ingadozás. Összegezve a fékdobot is fel kell szabályozni fékjavítás során ha a felülete és minősége indokolja,de csak a méret határokon belül.

Javasoljuk a féktárcsa felszabályozását követően a futómű beállítását is. Futómű beállítás nélkül ugyanis hiába került sor felszabályozásra, az egyenetlen tárcsa okozta elmozdulások korrigálása nélkül további meghibásodások várhatóak.

FIGYELEM!
Méret alatti fékdob és tárcsa szabályozását szervizünk nem vállal.

Lendkerék szabályozás

A kuplungszerkezet szabályozása nagyon fontos, mert a sokszor ránézésre tökéletesnek tűnő szerkezet felülete is el vetemedik a használat során. Ez egy természetes jelenség, de ha nem orvosoljuk, akkor nem lesz tökéletes a kuplung.
Kuplung felújításnál alapvető művelet a kuplungszerkezet és a lendkerék súrlódó felületeinek illesztése, melyet a kuplungtárcsa és a szerkezet ismeretében tudunk elvégezni. Ezért fontos, hogy lehetőség szerint minden egység, – úgy mint lendkerék kuplungszerkezet – ott legyen
 

Hagyományos kuplung:

Hagyományos kuplung esetében a súrlódó felület a hagyományos anyagú lamella, amely tökéletesen megfelel az általános hétköznapi használat során jelentkező igénybevételnek. Nagy előnye a kedvező ár, hátránya azonban, hogy a jelentősebb hőhatásnak kitett használat után a súrlódó felület “felüvegesedik”, és már nem képes többé, a megfelelő forgatónyomatékot átvinni. Emiatt fontos, hogy mindig az Ön felhasználói igényeinek megfelelő kuplungot válasszon!

 

Kapcsolat

(+36) 30 335 4415

Szerviz

8105 Pétfürdő
Ady Endre utca 6.

Üzenet küldése